четвъртък, 22 декември 2011 г.

Шоколадово суфле

Необходими продукти:
50 г масло, 3 жълтъка, 25 г пудра захар, 50 г разтопен шоколад, 3 белтъка, 25 г кристална захар, 50 г настъргани бадеми, 50 г натрошени на трохи меки бисквити, 25 г фино брашно
Начин на приготвяне:
Маслото се разбива на пяна с жълтъците, пудрата захар и разтопения шоколад. Белтъците се разбиват на сняг със захарта и при постоянно биене внимателно се прибавят към крема. Добавят се бадемите, бисквитените трохи и брашното. Сместа се разбива, докато добие консистенцията на лека пяна. Насипва се в предварително намазани с олио и поръсени с пудра захар формички до 2/3 от обема им. Пекат се на водна баня за окло 30-40 минути, като се внимава водата да се поддържа на ръба на кипенето, но без да завира.

Няма коментари:

Публикуване на коментар